Ontstoppingsdienst Kluisbergen

Bel ons voor een ontstoppingsdienst in Kluisbergen

                      Bel 0499/615485

Vraag snel offerte

Over Snel-ontstoppingsdienst.be Kluisbergen

Is uw afvoer of toilet verstopt? Loopt het water niet goed door, is er een onaangename geur ? Neem dan contact op met snel-ontstoppingsdienst wij staan voor jou klaar 7/7 en 24/24. Onze wagens zijn uitgerust met het nieuwste materiaal voor ontstoppingen en camera inspectie! Wij zijn werkzaam in Oost en West-Vlaanderen en dus ook in Kluisbergen ! Wij hebben verschillende technische teams . En kunnen jou daarom snel uit de nood helpen aan de beste prijzen! 


Service 24/7 

Correcte prijzenVoor particulieren of bedrijven?

Beide!

Wij doen onze pakken aan en gaan op inspectie. Na onze inspectie geven wij ons verslag aan de eigenaar met foto`s. Hierna kan een offerte voor herstelling of volledige vervanging gemaakt worden. 


Bel 0499/615485

Vraag snel offerte


Waarvoor kan je nog bij ons terecht?

Ontstoppingen:


Inspecteren:


Repareren:


Reinigen:Tevreden klanten in West Vlaanderen


Mijn regenput laten reinigen door hun en werd werkelijk ook goed uitgekuist in vergelijking met mijn vorige dienst die er maar van ver eens in blaasde!

Sofie Smets

Ik heb al meerdere opdrachten laten uitvoeren door snel-ontstoppingsdienst en komen altijd hun afspraken na . Meer dan tevreden

Bas Verhelst


Aangename technieker die weet waarover hij praat en waar geen vraag te veel aan is buiten mijn vorige ontstopper....! aanrader.

Jessie Gavers

S`avonds opgebeld en dezelfde avond nog geholpen geweest bedankt.

Fanny Dewulf


Bel 0499/615485

Vraag snel offerteSeptische put ledigen Oost Vlaanderen

Onderhoud septische put Oost Vlaanderen

De goede werking van een septische put moet jaarlijks gecontroleerd worden. Zo moet de bovendrijvende korst tot een maximum dikte van 10 à 15 cm beperkt blijven. Vroeger was het volgens Vlarem II verplicht om jaarlijks de septische put te ruimen, maar sinds december 2007 is dat niet meer nodig. Na elke lediging en reiniging van de septische put moet deze eerst volledig met water gevuld worden alvorens opnieuw in gebruik te stellen.

Bij het schoonmaken of desinfecteren van de toiletten neemt men het best zijn voorzorgen om zo weinig mogelijk onderhoudsproducten te gebruiken en bovendien de voorkeur te geven aan biologisch afbreekbare producten. Het gaat immers om een biologisch proces met levende bacteriën die niet vernietigd mogen worden.


Wat is een septische put

In een septische put of septische tank wordt het afvalwater van je huis verzameld. Alle septische putten zuiveren het afvalwater van het toilet, soms ook ander huishoudelijk afvalwater. 

Ligt er geen riolering in de straat, dan ben je in het collectief te optimaliseren buitengebied verplicht een septische put te plaatsen in afwachting van aansluiting op de riool. Zowel zwart als grijs water sluit je hier op aan.

Een septische put, in Nederland vaak septic tank of septictank genoemd, in Vlaanderen soms aangeduid als de "beerput", is een eenvoudig waterzuiveringssysteem. Een septische put zuivert het sanitair afvalwater van hooguit één woning.


Werking van een septische put

In de septische put wordt sanitair afvalwater afkomstig van toiletten, douche en bad gezuiverd door bezinking. De bezinkbare delen worden van de vloeistof gescheiden door de zwaartekracht. Dit bezonken materiaal is een voedingsstof voor bacteriën. Deze maken een deel van het bezonken materiaal vloeibaar en verwijderen het daarna. Het inerte en niet verwijderde bezonken materiaal moet na verloop van tijd geruimd worden door een ruimingsfirma.

In een septische put zijn ruwweg drie delen te onderscheiden. Er is een onderste laag met daarin de bezonken vaste materie. Daarboven is een vloeibare laag. Bovenin is een laag met drijvende vaste stoffen. De vaste materie verteert langzaam in een anaeroob proces, maar er blijft een residu achter dat zich langzaam ophoopt. Een onderverdeling van de septische put in verschillende compartimenten is essentieel en draagt zorg voor een goede afscheiding van de verschillende vervuilingen. Het gevolg is dat de septische put met enige regelmaat geleegd moet worden. Het residu is niet steriel, het kan nog allerlei ziekteverwekkers en wormeieren bevatten. Gebruik van dit slib, en menselijke mest in het algemeen, op landbouwgrond wordt daarom afgeraden. Normaal gesproken verwijdert een septische put 25% tot 40% van de verontreinigingen.

Chloor en andere schoonmaakmiddelen kunnen het proces in de tank ernstig verstoren. Vooral de ontsmettende werking van bepaalde schoonmaakmiddelen heeft een negatieve invloed op de biologische zuiveringsprocessen in de septische put. Daarom dient men bij zo een systeem alleen milieuvriendelijke middelen te gebruiken. Overigens kunnen vaste materialen zoals vochtige doekjes de boel verstoppen, dus gebruik daarvan dient ook vermeden te worden.

Het werken aan de actieve septische put is niet zonder risico, sommige gassen die in een septische put kunnen ontstaan (methaan, ammoniak, waterstofsulfide) zijn gevaarlijk.


Septische put ledigen Oost Vlaanderen


Wat is het verschil met een beerput? 

Een beerput is een put waarin menselijke uitwerpselen opgevangen worden. Vroeger was boven de put een bankje met een gat aangebracht, de zogenaamde poepdoos. Deze was algemeen in gebruik voordat er waterclosets kwamen en de wc's op een riolering werden aangesloten. Vandaag wordt vooral in Vlaanderen de benaming "beerput" nog gebruikt voor de septische put.

In Europa zijn beerputten tegenwoordig op vele plaatsen verboden. Elders (bijvoorbeeld in de Verenigde Staten) wordt dit systeem nog vaak gebruikt, vooral in geïsoleerde gebieden waar nog geen riolering is. Maar ook in Nederland en België zijn er plaatsen waar er geen riolering is voorzien, en een septische put gebruikt dient te worden.


Dimensionering septische put

De grootte van een septische put wordt gebaseerd op een verblijftijd van ongeveer drie dagen. De minimum nuttige inhoud onder het wateroppervlak is ten minste 1500 liter en bedraagt onder normale gebruiksomstandigheden in een traditionele installatie 300 liter per IE (inwonersequivalent) en 225 liter vanaf de elfde inwoner. In een installatie "alle afvalwater" wordt dit dan 600 liter per IE en 450 liter vanaf de elfde inwoner.


Verluchting septische put

Je mag ook niet vergeten om te zorgen voor een goede ontluchting van de septische put door middel van een buisje dat aan de septische put vertrekt. Vaak functioneert een regenwaterpijp als verluchtingsbuis van de put. Hierdoor komt echter regenwater in de septische put terecht en dit moet worden vermeden, tenzij het de afvoer van een klein dakoppervlak betreft.

Denk er ook aan dat de lucht hoog genoeg afgevoerd moet worden en dat dit niet te dicht bij de ramen gebeurt. Anders kan je geplaagd worden door onfrisse geurtjes. Vooral voor dakramen moet hier rekening mee worden gehouden.


Bel 0499/615485

Vraag snel offerte


Septische put ledigen Oost Vlaanderen? Actief in:

Aalst, Aalter, Assenede, Berlare, Beveren, Brakel, Buggenhout, De Pinte, Deinze, Denderleeuw, Dendermonde, Destelbergen, Eeklo, Erpe-Mere, Evergem, Gavere, Gent, Geraardsbergen, Haaltert, Hamme, Herzele, Horebeke, Kaprijke, Kluisbergen, Kruibeke, Kruisem, Laarne, Lebbeke, Lede, Lierde, Lievegem, Lochristi, Lokeren, Maarkedal, Maldegem, Melle, Merelbeke, Moerbeke, Nazareth, Ninove, Oosterzele, Oudenaarde, Ronse, Sint-Gillis-Waas, Sint-Laureins, Sint-Lievens-Houtem, Sint-Martens-Latem, Sint-Niklaas, Stekene, Temse, Waasmunster, Wachtebeke, Wetteren, Wichelen, Wortegem-Petegem, Zele, Zelzate, Zottegem, Zulte en Zwalm.


Septische put ledigen West Vlaanderen? Actief in:

Alveringem, Anzegem, Ardooie, Avelgem, Beernem, Blankenberge, Bredene, Brugge, Damme, De Haan, De Panne, Deerlijk, Dentergem, Diksmuide, Gistel, Harelbeke, Heuvelland, Hooglede, Houthulst, Ichtegem, Ieper, ingelmunster, Izegem, Jabbeke, Knokke-Heist, Koekelare, Koksijde, Kortemark, Kortrijk, Kuurne, Langemark-Poelkapelle, Ledegem, Lendelede, Lichtervelde, Lo-Reninge, Menen, Mesen, Meulebeke, Middelkerke, Moorslede, Nieuwpoort, Oostende, Oostkamp, Oostrozebeke, Oudenburg, Pittem, Poperinge, Roeselare, Ruiselede, Spiere-Helkijn, Staden, Tielt, Torhout, Veurne, Vleteren, Waregem, Wervik, Wevelgem, Wielsbeke, Wingene, Zedelgem, Zonnebeke, Zuienkerke, Zwevegem.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x